fredag 29. mai 2009

VI ER I GANG...!

Forberedelser i Alta før avreise!

Vi var litt skeptisk der vi satt på bussen på vei til Nordkapp.

Dette skulle bli spennende!

Nordkapp torsdag 28 mai! Klar, ferdig trø!



Onsdagskveld ankom vi optimistisk Honningsvåg med buss fra Alta. Og vi håpet på skyss de siste 34 km til Nordkapp. Men den gang ei! Det hele resulterte at vi la oss til i telt like ved hovedveien i Honningsvåg. Med ekstremvarsel for Finnmark på yr.no lå alt til rette for at det skulle bli en våt, kald og vindfull start. Og det blei det, UTEN tvil! Vi tok bussen til Nordkapp torsdag morgen og med en plussgrad og sterk vind hadde nysnøen allerede lagt seg i veibanen. Vi har gjennom de siste to dagene slitt oss gjennom snø, regn og motvind opp i storm styrke! Vi sykla i går 125 km torsdag fra Nordkapp til Olderfjord. Og med et koselig ektepar i Olderfjord som inviterte oss hjem til seg med varm middag og egen teltplass i hagen ble det en god avslutning på en kald dag! I dag fredag er vi kommet til Alta. Værvarselet for de neste dagene er dårlig, regnet og den sterke vinden vil holde seg i Finnmark over helgen og vi må vurdere etterhvert hvor lange de neste etappene blir. Men som det så fint heter; det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Og gore-tex klær er definitivt dårlige klær! Ann Kristin må kjøpe seg skikkelig regntøy i morgen i Alta før vi trør videre. Ellers koser vi oss på tur og synes det er kjempetrivelig med alle de koselige mennekene vi treffer på vår vei! Og turens motto er: Etter en motbakke kommer alltid en nedoverbakke!




3 kommentarer:

  1. You two are TOUGH! 230km in 2 days with high velocity winds and cold rain...impressive!

    SvarSlett
  2. Fytti... Kjenne æ får krampe i låran og vondt i viljen av å lese om turen, hehehe... Sennalandet e herlig, ikke sant! ;) Tenke på dåkker!! D vente varmt hus og frokost på Andøya hvertfall! :)

    SvarSlett
  3. Har bestillt strålande solskin på helgelandskysten fra neste mandag av. :) Hadde vore kjekt å møtast på veien viss det hadde passa seg sånn. God tur sørover! :D

    SvarSlett