tirsdag 2. juni 2009

Tok Nord-Norge med storm

Endelig oppholdsvær!
Vi krysser vår første fylkesgrense

"Joker - helt i nærheten"


Uten mat og DRIKKE, duger helten ikke!


Begeistrede danske turister!

Ferja vi fikk overnatte på


Etter mye om og men, bestemte vi oss for å ta en velfortjent hviledag i Alta. Det var meldt så dårlig vær, at sykkeldagen ville bare føyd seg inn i rekka med blodslit, som de to foregående dagene. I stedet benyttet vi dagen til å kjøpe ordentlig regntøy til Ann Kristin, mat til de neste sykkeldagene(vi spiser MYE når vi sykler...), dra på kaffebesøk, spise is og planlegge sykkeldagene framover. En veldig produktiv dag, syntes vi sjøl. Været som hadde herja så mye med oss de to første dagene, skulle forsette fram tirsdag. Heldigvis så vi et smutthull av liten bris og gløtt av sol grytidlig søndag morgen. Vekkerklokka ble stilt deretter.
Værvarslet innfridde, og vi syklet fornøyde ut av Alta i shorts. Den dagen gjorde vi unna 117 km, og la oss fornøyde bak en liten Jokerbutikk i Badderen. Mye av dagen brukte vi på å speide etter Statoil-stasjoner og alt som kunne ligne. Vi har nemlig kjøpt Statoil-kopper, og nyter godt av Sjokolademelk hver gang vi er innom(der fyller vi vårt daglige melkebehov)
Hele natta hadde ett ord kværnet i hodene våre: Kvænangsfjellet. En fjellovergang med bratt stigning opp til topp-punktet på 402 m.o.h., og dårlige værutsikter. Motvind på over 15 m/s og snø. Overfarten ble like heftig som vi hadde ventet oss. Heldigvis, på toppen i det verste snødrevet, dukket fjellstuen Gildetun opp. Der fikk vi varmet våre kalde, våte kropper før vi gjev løs på de siste metrene over fjellet. Resten av dagen var en dans på roser. Vi ankom Lyngseidet fergekai en time før den siste ferga. Planen var da å finne en fin teltplass på andre siden av fjorden. Men alt gikk ikke etter planen...
På overfarten kom en ansatt på ferga bort til oss, og spurte nysgjerrig om turen vår. Det viste seg å være kapteinen ombord. Etter et par minutters samtale tilbød han oss lugar og overnatting ombord og sosialt samvær med mannskapet utover kvelden. En utrolig koselig kveld!
I dag sitter vi i Boblehuset i Tromsø på besøk hos Melissa sin bror Daniel. En rolig sykkeldag og en rolig kveld, der vi har fått planlegge de neste dagene og gledet oss over været som er i vente. I morgen bærer det over Senja!

7 kommentarer:

  1. Rebecca liker dette

    SvarSlett
  2. Dere er kule og TØFFE!

    SvarSlett
  3. Og takk for besøket på Brensholmen

    SvarSlett
  4. Kick ass, babes!! :)
    Go tur nedover langs vakre nordlandskysten, følge me dåkker! :)
    Stor klem fra Raggis!

    SvarSlett
  5. Er dere i Tromsø uten å si fra? Tsk, tsk...

    SvarSlett
  6. Yes! Navnet mitt kom med på bloggen! Takk for besøket i Boblehuset, det var veldig trivelig:)

    SvarSlett
  7. Punktering i tromsø eller..?
    :-)

    SvarSlett