søndag 21. juni 2009

Å hei hvor det går!

Det ble lite bilder i Nord-Trøndelag. Men vi har vært der!

Det fins også motbakker fra Nordkapp til Lindesnes.
Passert fylkesgrense nr. 6

På toppen av Gaularfjellet. Nå bærer det nedover.

Nasjonalromantisk ned ifra Gaularfjellet.

Toppen av Vikafjellet. 1000 høgdemeter er nådd.

Disse lårene er ikke fylt med luft....!

Kaaaaldt! Bading på Hildalstølen

"Se! En foss!" (Typisk utsagn av Melissa)

Frøken Hildal på hjemlige trakter


Nå begynner det å bli noen dager og mil(!) siden sist oppdatering.
Ferden fra Brønnøysund gikk videre ned til Nord-Trøndelag, et fylke som består av skog, skog, litt mer skog, bakker og berg. Ikke et ultimat sykkellandskap, men "artji læll". Og som landskapet var også været opp og ned. Regntøyet fra Alta har virkelig fått bein å stå på de siste ukene. Etter et par dager i "berg og dalbaneland" var gleden stor da vi kryssa fylkensgrensa til Sør-Trøndelag og Rissa stod for tur. Vi ble møtt av tre glade musikanter på veien inn mot Rissa med blokkfløyte, latter og sang:) Og med den utrolig gjestfrie familien Benestad ble det en koselig kveld i festlig lag. Takk Ingeborg, Ingveig og Hilde Kristine for en kveld fylt av Nordfjordmimring, film og sang. Og videre sendes takken til Anne og Finn Yngvar for husrom og nydelige nystekte brød som vi aldri kommer til å glemme.

Så bar det vestover. Med en stengt E39 til Ålesund ble det en omvei gjennm Surnadal som vi helst skulle vært foruten. Det var typisk da vi for en gang skyld skulle ta en hovedvei at den var stengt! Men det skal mer enn noen mil og høydemeter ekstra for ta knekken på oss.

Plutselig syklet vi blant bratte fjell, trange fjorder og majestetske fossefall. " Å Vestland Vestland" synges fra sykkelsetet og vi gleder oss over den vestlandske naturen som vi blir en del av. Gjestfriheten runger over landet. Takk til Rasmus og Anna i Ørsta og Eldrid på Veriede for at dere tok så godt i mot oss. Etter Sogn og Fjordane stod Hordaland for tur og det betydde at våre to verstinger av fjelloverganger var et faktum. Men i et nydelig vær ble det en flott opplevelse over Gaularfjellet og Vikafjellet på henholdsvis 750 og 1031 moh. Hardangerfjorden ble en flott skue i solskinn og akkurat nå nytes en hviledag på Hildal. Siste hviledag var i Alta så med god samvittighet har vi tilbrakt en flott sommerdag på Hildalstølen. Vi har testa sommertemperaturen i elva, men med store mengder snøsmelting i fjellet kunne ikke vannet vise til mer enn 7 grader! Definitivt ikke Mjøsatemperatur ifølge Melissa. Tusen takk til Mamma Birthe og Pappa Arne for god mat, klesvask og skovask (!). Vi har fått nystrikka ullsokker av Besto, de blir gode og ha i bagasjen når turen i morgen mandag går videre. Nå nærmer vi oss slutten på vår tur gjennom Norge. De neste dagene sykler vi via Haugesund og nordsjøveien videre til Lindesnes. Værmeldingene er en eneste stor sol neste uke og vi ser fram til varme sommerdager langs kysten.

2 kommentarer:

  1. Ragga ragga reia åeå :)24. juni 2009 kl. 08:06

    Æ GLEDE MÆ Æ GLEDE MÆ Æ GLEDE MÆ Æ GLEDE MÆ... TIL Å BADE "RÆVVA" AV MÆ I HILDALSTØLEN!! Bare en måned igjen, Ankis!!:))
    Ååå, flinke jente - veldig fortjent me en fridag! :)
    Stooor klem fra Ragga! :)
    (Nynne: "å vestland vestland... (kan ikke mer, så lage min egen fortsettelse): hvor jeg kommer om en måneds tid, for å padle kajakk og gå på sti... Tralalalalala! ;)

    SvarSlett
  2. Oj, så morsomt da Melissa! Virker kjempefint, nå ble jeg litt misunnelig.. :)

    Lykke til videre, ha en fantastisk tur!

    SvarSlett